Alins – Vallferrera

El municipi d’Alins està format per la Vall Ferrera i la Vall de Tor. Consta d’una gran tradició excursionista i muntanyenca, esquí de muntanya, escalada, etc. Un del límits del seu terme és la PICA D’ESTATS, amb 3.143 metres d’alçada essent el sostre de Catalunya.

Però hi ha molts més cims dels més alts dels Pirineus; el Monteixo (2.905), el Pic de Baborte (2.938), el Pic de Salòria (2.789,4), el Pic de Norís (2.834), etc. tots ells per sobre dels 2.700 metres. A més hi ha molts llacs (Sotllo, Baborte, Baiau) i refugis com el Vallferrera (FEEC), el de Baborte (UEC) i el de Baiau (FEEC), així com moltíssimes borde.

ALINS

El poble d’Alins està situat a 1.050 metres d’altitud i és la capital del municipi.

Un dels llocs d’interès per visitar a Alins és el turó de Sant Quirc, amb l’ermita del mateix nom, des d’on es pot disfrutar d’una magnífica vista sobre el poble i algunes de les muntanyes que l’envolten.

També destacar el Colomer de les Bruixes, situat a l’altra banda del riu, antiga torre de defensa, restaurada recentment com a mirador.

Pel que fa a serveis, a Alins trobem la piscina municipal, oberta cada dia durant els mesos d’estiu.

I com a diversió, celebrem dues Festes Majors durant l’any: la Festa Major de Sant Joan, amb la Baixada de Falles el dia 23 de juny des de l’Ermita de Sant Quirc; i la Festa Major d’hivern, per Sant Vicenç (22 de gener).


Anuncis